Marrakech del 2

Hej,

söndag igen. Jisses, veckorna rusar verkligen och snart går vi in i julveckorna. Helt galet….kommer väl som vanligt att snart få jul feeling. Haha….precis har höst känslan lämnat kroppen.

Har du ett resmål som du vill rekommendera? Om du har det…varför? Varför tycker du vi som läser ska åka dit?

Har du kanske också spenderat dagar i Marrakech…vad tyckte du?

Marrakech

För mitt inre såg jag mig en rätt tyst stad. Vackra upplysta terracotta gränder. Tyst i den bemärkelsen att man transporterades till fots allt djurkärra.

Såg för mig mer marockanskt kakel. Det fanns bakom fasaderna. På ytan var hela staden same same. Terracotta i olika kulörer. Halvfärdigt, trasigt och primitivt.

Alla dessa mopeder och fordon som tutade. Det ska verkligen upplevas förstås men tusen och en natt benämningen tycker jag man kan stryka enl. mig. Jag ser annat då för mina ögon.

Det är en hektisk liten stad. Puls….business i allt som sägs och görs. De är otroliga på det. Vilka försäljare. Alla ljud…alla djur. Så mycket att ta in heeela tiden. Så många ögonblick. Livet är på gatorna känns det klart som. Blir så nyfiken på hur det ser ut bakom de skraltiga dörrarna. Ska ju finnas 1500 riader inne inom medinans murar.

På de leriga ömsom stenbelagda gränderna satt det försäljare el så sålde de något från ett hål i väggen (  de drog ner en plåt efter dagen arbete). Vid ett hål i väggen fanns det höns i bur. Ja så köpte man kvällens kycklingmiddag. Vid nästa hål skars det upp kött i mängder. Ingen kyl…bara en bänk och flugor. Sedan kunde det komma en liten affär som vi är vana vid. Allt mycket blandat.

Jag vill resa dit igen och snabbt ta mig ut på landsbygden + bo i tält i öknen. Vara i tystnaden…se solned/uppgång. Magiskt. Sedan tillbaka till Marrakech och shoppa. Grym shopping. Sitta uppe på taket till rest Nomad.

Innan avfärd hem lite hamam. Låta sig skrubbas för att avsluta med massage – så njutbart!!

Bästa årstiden känner jag nu är att resa dit då det är lite varmare. Lite varmare kvällar. Valt en riad med takbassäng. Den kontrasten till dagens brus i medinan känner jag hade varit perfekt till kvällen.

I dagens inlägg visar jag foton från Jardin Le Majorelle

En väldigt vacker trädgård som är väl värd ett besök. Gå gärna in på länken ovan och läs mer.

img_2924

 

Le jardin majorelle

 

img_2923

 

img_2922

 

img_1866

 

img_1867

 

img_1866

 

img_1898

 

img_2927

Bredvid caféet finns en fantastisk Yves saint Laurent butik.

img_1909

I min blogg blandas vintage,design,möbeltapetsering,personlig utveckling och resor.

Resor är en stor del av mitt liv. Möten med människor och kulturer. Mitt mål i livet är att resa med nytta ? å nöje förstås.

Vill du vara säker på att inte missa ett inlägg så är det lätt fixat. Scrolla ner-fyll i din mail å vips så har du ett rykande färskt inlägg till söndagsfrukosten.

Nästa söndag så ska jag berätta vad som inträffade strax efter att jag ätit upp min bananasplit ( se foto ovan )inne på cafeet vid Jardin Le Majorelle. ✨✨✨

Önskar dig bästa dagen

/Anne-Lee

Inlägg skapade 71

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen