Marrakech

Hej,

hur har din vecka varit? Jag kom hem från Marrakech i torsdags så något utlovat tidigare inlägg fick utebli som Ni märkte. Lägger in på samma tid fick det bli beslutet.

Hur det var i Marrakech?

Första tanken som slog mig då vi äntrade den äldre delen Medinan ….jag känner mig som en agent jagandes skurkar.

Vet inte i hur många filmer jag just sett agenter komma inkörandes i taxi i smala gränder. Väldigt trasigt,väldigt terracotta och väldigt vackert sken. Hur många gånger har jag inte sett specialagenter blivit körda och avsläppta på en plats där alla vägar ser likadana ut….som en labyrint. Hur unga män leder dom till platsen de letar efter …mot betalning förstås.

Väldigt många gånger under mina dagar i denna gamla staden kände jag mig ofta som jag agerade i en film. Lite skön känsla och ibland kom tanken att publiken i detta nu skriker…-neeej gå inte åt det hållet.

Miljön var så bekant bara.

Hela medinan …ja alla hus jag såg hade inga vackra fasader. Bara murbruk och terracotta. Allt i ett ordnat,trasigt kaos.

Allt är sig väldigt likt på ytan i Marrakech….på insidan kan det vackraste och pittoreska lilla palats uppdaga sig.

Så mycket djur samlat inom murar; katter,åsnor,hästar,getter,höns,orm,apor och stork och såååå mycket mopeder.

I gränderna var det mycket folk jämt och tut tut kom mopparna körandes fort. Ville man inte bli påkörd så fick man vara lyhörd på tut tut.

Ljuden i staden kom från allt jag listat redan och böneutrop,musik och från försäljare. Har väl aldrig varit med om mer aggressiva försäljare men snart lärde man sig spelet. Det ska bara ta tid att handla i Marrakech. Precis som om prutningen är en del bara…det ska vara så.

Här nedanför ser du en del av det som prutades hem.

Processed with Snapseed.

Babosher– skor och tofflor i skinn finns precis överallt. Går man lite avsides så ser man hantverkarna tillverka dom.

img_2134

Marockansk kaftan- på en liten gata på väg hem en kväll stod en kvinna och sålde dessa otroligt vackra kaftaner. Ville ha alla men valet föll tillslut på denna gröna och en orange.

img_2133

 

img_2132

Åker du till Marrakech så bör du se till att tänka ut innan hur du ska få hem dina vackra saker du ev köper. Vi la vårat marrokanska keramik i handbagageväskorna. 

img_2142

Intill souken ( marknaden ) på Djama El Fna så finns det ett postkontor där du kan skicka hem dina saker. Vi testade aldrig det men möjligheten finns.

För att underlätta innan du far dit tänk över vilken färgskala gällande keramik du vill köpa. Underlättar stort då allt finns.

 

Nu önskar jag dig en fortsatt underbar söndag. Ta hand om dagen.

Tack för att du valt att följa min blogg. Det glädjer mig enormt

Nästa söndag berättar jag vidare om Marrakech och mina dagar där.

/Anne-Lee?

 

Inlägg skapade 71

2 svar på “Marrakech

  1. Så fint och inspirerande du skriver, ja, jag tycker som du, hade önskat att man känt till att man kan bo innanför murarna, och ett så vackert ställe ni hade hittat helt fantastiskt, så roligt att få läsa om Era upplevelser
    Kommer följa med stort intresse ?✨?

    1. Tack….Ni upplevde och såg saker vi ej hann med. Går ju inte att hinna med allt man ska se. Nu får du följa med min upplevelse av Marrakech ?✨✨??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen