Jag och Vintagekläder

Hej,

då har ytterligare en vecka gått men det gör inget just nu. Ju närmare våren vi kommer desto bättre. Igår kändes det som vår då detta fotot togs. Vilken kanon dag.

I dagens inlägg tänker jag skriva om vintagekläder/secondhand.

Lite luddigt det här var gränsen går till att man får kalla ett plagg vintage. Minst 25 år gammal kan man läsa att ett plagg ska vara för att få kallas vintage. Det tycker jag ändå är lite tidigt. 90-tal är lite mer secondhand för mig då det finns mycket kläder från den eran ute på marknaden. För mig är mer 50-80 tal vintage. Udda coola plagg.

IMG_3108

Så här kan jag klä mig en vardag. Tar ingen hänsyn till mönster och blandar material hej vilt. Det enda är väl att det ska vara bekvämt för dagen och att färgerna ska harmoniera. Kollar inte i modemagasin utan skapar en stil jag tycker om. Min egen och det är befriande. Det som är kul är att mer och mer når det trendiga min stil. Återanvändning. Hållbart mode/re-design. Jag ligger rätt många år före men mer och mer återanvänds material på galor. Börjar bli accepterat i de ”fina” rummen.

Vintagekläder ligger i tiden.

När jag började köpa vintagekläder/secondhand så var känslan inte ok. Så smutsigt och fattigt var väl den allmänt breda känslan jag mötte. Jag brydde mig inte så mycket om det utan såg till vinsten för mig och miljön + den sköna unika känslan av att bära plagg som inte många eller kanske inte någon annan har.

Be proud be yourself.

Nu önskar jag dig en fortsatt fin söndag.

Tack för att du följer mig.?✨✨

/Anne-Lee

 

Inlägg skapade 71

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen